(kuva otettu netistä jostain kunnes teen itse näitä seuraavan kerran)
n. 300 g kylmäsavulohta mahdollisimman ohuina viipaleina
1 rkl sitruunamehua
1 rs (180 g) maustamatonta viola tuorejuustoa
tuoretta tilliä hienonnettuna
suolaa
sitruunapippuria
Asettele ohuet lohiviipaleet vieri viereen vähän limittäin tuorekelmun päälle n. 30 x 20 cm:n levyksi. sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lisää loput ainekset joukkoon.
Purista sitruunamehu. Levitä täyte lastan avulla lohiviipaleiden päälle. Rullaa levy kääretortun tapaan tiukaksi rullaksi kelmun avulla ja kiedo kelmu lohirullan ympärille.
Kiedo rulla vielä folioon ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ota rulla huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen leikkaamista. Leikkaa kohmeisena viipaleiksi ja lado ne tarjoilualustalle joko sellaisenaan tai ota saaristolaisleivästä pyöreän muotin avulla kiekkoja ja tarjoa lohikiekot niiden päältä.
Lisää kommentti
Kommentit