Raparperi piirakka

Julkaistu 31. tammikuuta 2024 klo 1.03

Ohjeen olen saanut koulusta opiskeluaikana.

ps. tästä tulee uuni pellillinen

Muruseos

8dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

2tl leivinjauhetta

2to soodaa

2tl vaniliinisokeria

250g sulatettua voita

 

Pohja

2/3 muruseosta

2dl piimää

1 muna

 

Täyte

1L raparperipaloja

2tlk (500g) rahkaa

2dl sokeria

2 munaa

3tl vaniliinisokeria

 

tarvitset korkeareunaisen uunipellin ja leivinpaperin

Valmista muruseos sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja ota siitä 1/3 jeppaan.

Lisää piimä ja munat 2/3 muruseoksen joukkoon ja sekoita tasaisesti.

Levitä taikina tasaisesti uunipellille.

Levitä raparperin palat tasaisesti 

Sekoita rahka, munat ja sokerit tasaiseksi ja kaada raparperien päälle.

Ripottele loppu muruseos pinnalle

 

Paista 200 asteessa n.45min

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.