Ohjeen olen saanut koulusta opiskeluaikana.
ps. tästä tulee uuni pellillinen
Muruseos
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2to soodaa
2tl vaniliinisokeria
250g sulatettua voita
Pohja
2/3 muruseosta
2dl piimää
1 muna
Täyte
1L raparperipaloja
2tlk (500g) rahkaa
2dl sokeria
2 munaa
3tl vaniliinisokeria
tarvitset korkeareunaisen uunipellin ja leivinpaperin
Valmista muruseos sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja ota siitä 1/3 jeppaan.
Lisää piimä ja munat 2/3 muruseoksen joukkoon ja sekoita tasaisesti.
Levitä taikina tasaisesti uunipellille.
Levitä raparperin palat tasaisesti
Sekoita rahka, munat ja sokerit tasaiseksi ja kaada raparperien päälle.
Ripottele loppu muruseos pinnalle
Paista 200 asteessa n.45min
Lisää kommentti
Kommentit