(Alkuperäinen resepti ei ole oma mutta olen tätä hieman tuunannut omaan makuuni) ja kuvassa olen laittanut ohjeesta poiketen normaalia enemmän pähkinää koska halusin silloin enemmän päfkinää
120 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
150 g ranskankermaa
(tilkka punaista elintarvikeväriä jos haluaa hieman punertavan)
Päälle
3 dl suolapähkinöitä
n.1 dl valmista kinuskia/kondensoitua maitoa
(itse käytän O'hoj kinuskia)
100 g maitosuklaata
100 g tummaasuklaata
(n.1 dl kermaa)
koristeeki halutessaan valkosuklaata tai pähkinöitä
Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Lisää lopuksi ranskankerma. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä se 20 cm voideltuun kakkuvuokaan. Voit pingottaa leivinpaperin vuoan (irtopohjavuoka) pohjalle, joka helpottaa kakun siirtämistä tarjoilulautaselle. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuutin ajan. Kakku saa jäädä kosteaksi keskeltä.
Sekoita kinuski ja suolapähkinät keskenään ja levitä seos lämpimän kakun päälle. Sulata suklaa ja levitä se vielä kinuskipähkinöiden päälle.
Anna kakun jäähtyä ja jähmettyä.
Suklaakuorrutteesta tulee aika kova, joten suklaata sulatettaessa voi sekaan lisätä
noin 1dl kermaa. Tällöin suklaa jää hieman pehmeämmäksi.
Lisää kommentti
Kommentit