ohje saatu muorivainaaltani joka oli syntyjään köyliöstä satakunnasta.
1L vettä (kädenlämpöistä)
50g hiivaa
2tl suolaa
1tl sokeria
4dl ohrajauhoja
n.14dl vehnäjauhoja
2-3rkl jauhettua anista
(mikäli omistat morttelin ni käytä kokonaista anista ja jauha morttelililla hienoksi, rikkaampi aromi kuin valmiiks jauhetus)
sekoita hiiva lämpimään veteen. Lisää jauhot ja jauhettu anis, sekoita ja vaivaa. mitä parempi sitko sen parempi kakko.
Taikina saa olla pehmeähkö
Kun taikina on hyvin vaivattu anna sen levätä rauhassa n. 5-10min
Jaa taikina 5-6 osaan ja vaivaa pyöreiksi kakoiksi
Anna kohota n.15-20min ja kohoamisen jälkeen paina muutama reikä ja laita uuniin
paisto 200 asteessa n.30min
Lisää kommentti
Kommentit