Köyliöläinen kakko

Julkaistu 29. joulukuuta 2023 klo 1.12

ohje saatu muorivainaaltani joka oli syntyjään köyliöstä satakunnasta.

 

1L vettä (kädenlämpöistä)

50g hiivaa

2tl suolaa

1tl sokeria

4dl ohrajauhoja

n.14dl vehnäjauhoja

2-3rkl jauhettua anista

(mikäli omistat morttelin ni käytä kokonaista anista ja jauha morttelililla hienoksi, rikkaampi aromi kuin valmiiks jauhetus)

 

sekoita hiiva lämpimään veteen. Lisää jauhot ja jauhettu anis, sekoita ja vaivaa. mitä parempi sitko sen parempi kakko.

Taikina saa olla pehmeähkö

Kun taikina on hyvin vaivattu anna sen levätä rauhassa n. 5-10min

Jaa taikina 5-6 osaan ja vaivaa pyöreiksi kakoiksi

 

Anna kohota n.15-20min ja kohoamisen jälkeen paina muutama reikä ja laita uuniin

 

paisto 200 asteessa n.30min

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.