Suklaakakku

Julkaistu 29. joulukuuta 2023 klo 0.50

Ohje saatu koulusta opiskelu aikoina

Pohja

200g talous- tai tummaasuklaata

200g voita

4 munaa

2dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

4rkl tummaa kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

 

- Sulata suklaa ja voi vesihauteessa

- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

- Sekoita kuivat aineetkeskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon siivilän läpi ja sen jälkeen suklaa-rasva seos ja sekoita tasaiseksi.

- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan

- paista 175 asteessa n.45min

 

Kuorrute

100g tummaa suklaata

50g vaaleaa maitosuklaata

1dl kermaa

1rkl voita

 

- Sulata suklaat kuumaan voi-kermaan ja sekoita tasaiseksi

- Kaada vähän jäähtynyt kuorrutus jäähtyneen kakun päälle

 

(Halutessasi voit sulattaa valkosuklaata ja tehdä ohuita raitoja kakunpäälle koristeeksi)

 

Tarjoile kermavaahdon ja/tai mansikkasoseen kera

 

Tsekkaa viela alla oleva oma suosikkini ;D

 

Ennen kuorrutteen laittoa halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan ja tee omanmaun mukainen mustikkarahka täyte.

Mikäli haluat rahkasta hieman kiinteämmän ni kuumenna tippa mustikoista tulevaa mehua kattilassa ja lisää korkeintaan puolikas liotettu liivatelehti.

Laita haluamasi määrä mustikkarahkaa/kerros ja tasoita kakun reunat.

Lopuksi lisää kuorrutus.

 

 

 

 

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.