Ohje saatu koulusta opiskelu aikoina
Pohja
200g talous- tai tummaasuklaata
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
4rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
- Sulata suklaa ja voi vesihauteessa
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Sekoita kuivat aineetkeskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon siivilän läpi ja sen jälkeen suklaa-rasva seos ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan
- paista 175 asteessa n.45min
Kuorrute
100g tummaa suklaata
50g vaaleaa maitosuklaata
1dl kermaa
1rkl voita
- Sulata suklaat kuumaan voi-kermaan ja sekoita tasaiseksi
- Kaada vähän jäähtynyt kuorrutus jäähtyneen kakun päälle
(Halutessasi voit sulattaa valkosuklaata ja tehdä ohuita raitoja kakunpäälle koristeeksi)
Tarjoile kermavaahdon ja/tai mansikkasoseen kera
Tsekkaa viela alla oleva oma suosikkini ;D
Ennen kuorrutteen laittoa halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan ja tee omanmaun mukainen mustikkarahka täyte.
Mikäli haluat rahkasta hieman kiinteämmän ni kuumenna tippa mustikoista tulevaa mehua kattilassa ja lisää korkeintaan puolikas liotettu liivatelehti.
Laita haluamasi määrä mustikkarahkaa/kerros ja tasoita kakun reunat.
Lopuksi lisää kuorrutus.
Lisää kommentti
Kommentit